Kvalitet genom specialisering

Det ska kännas tryggt att komma till oss på GHP Ortho Center Stockholm.

Vi bedriver endast planerad ortopedisk vård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med symtom på luftvägsinfektion, hosta eller feber.

Vi håller vår verksamhet öppen och som patient är du välkommen på din inbokade tid till mottagning och operation.

Då vi vill minimera alla risker så råder besöksförbud på vårdavdelningen och ber medföljande till mottagningen att stanna utanför.

Om du har minsta symtom på infektion såsom hosta, snuva, feber eller varit sjuk senaste 2 dagarna så kontakta oss på tel. 08-566 400 00 (val 1) för att komma till mottagningen eller på mail stockholm@orthocenter.se, alternativt till avdelningen på tel. 08-566 400 03 så bokar vi om din tid. Ring även 1177 för rådgivning angående dina symtom.

Det kommer finnas alternativ som telefon, videobesök eller ombokning till fysiskt besök när du är frisk.

Välkommen till oss!

Efter operation av Meniskskada

Förband

Ett bandage läggs runt knäleden för att skydda de stygn/tejpbitar som sitter över operationshålen. Täck bandaget med plast vid duschning. Tejpbitarna skall tas bort efter en vecka.

Smärta

De första dygnen efter en artroskopi brukar knät vara lite svullet. Så länge svullnaden består är det svårt att böja och sträcka ut knät ordentligt. Detta kan medföra värk som brukar försvinna när svullnaden har lagt sig. Efter någon vecka kan man ofta ta långpromenader. Om det skulle göra ont i samband med att knäleden svullnar kan läkaren skriva ut recept på tabletter mot smärta och svullnad. Ät tabletterna i minst 5 dagar.

OBS! Ta inte medicinen vid allergi mot salicylsyra eller om du har besvär av magkatarr/magsår.

Träning

Belasta fritt på benet och gärna utan kryckor. Undvik däremot att röra dig alltför mycket dagarna efter operationen, då knät svullnar mer vid belastning. Om du har blivit ordinerad fysioterapi/sjukgymnastik – kontakta valfri fysioterapeut/sjukgymnast. Ta med remissen som du har fått av läkaren.

Sjukskrivning och återbesök

mer information kommer inom kort!

Träningsprogram

Har du inte fått ett inlogg till sjukgymnastik-appen? Be din sjukgymnast om ett inlog så att du alltid har din träning nära dig.

KONTAKT

Mottagningen
08-566 400 00 (val 1)

FRÅGOR OCH SVAR

Vi har samlat ihop några av de vanligaste frågorna och svaren här.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.