Kvalitet genom specialisering

Det ska kännas tryggt att komma till oss på GHP Ortho Center Stockholm.

Vi bedriver endast planerad ortopedisk vård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med symtom på luftvägsinfektion, hosta eller feber.

Vi håller vår verksamhet öppen och som patient är du välkommen på din inbokade tid till mottagning och operation.

Då vi vill minimera alla risker så råder besöksförbud på vårdavdelningen och ber medföljande till mottagningen att stanna utanför.

Om du har minsta symtom på infektion såsom hosta, snuva, feber eller varit sjuk senaste 2 dagarna så kontakta oss på tel. 08-566 400 00 (val 1) för att komma till mottagningen eller på mail stockholm@orthocenter.se, alternativt till avdelningen på tel. 08-566 400 03 så bokar vi om din tid. Ring även 1177 för rådgivning angående dina symtom.

Det kommer finnas alternativ som telefon, videobesök eller ombokning till fysiskt besök när du är frisk.

Välkommen till oss!

Efter Rotatorcuffsuturering

Förband

Du får ett inre och ett yttre förband. Det inre förbandet sitter närmast såret och ska inte tas bort. Det yttre är ett absorberings-förband som absorberar den blodtillblandade vätskan som sipprar ut ur såret. Låt helst det yttre förbandet sitta orört i en vecka. Är det yttre förbandet genomfuktigt och blodigt bör du byta detta tidigare. Efter ca 2-3 veckor är såren helt läkta. Om läkaren har sytt såret så ska stygnen tas bort hos distriktssköterskan efter ungefär 2 veckor. Om såret inte är torrt och det fortfarande rinner vätska ur såret efter 5 dagar, så ska du kontakta oss.

Smärta

Efter operationen skall du ta dina smärstillande mediciner som du fått på recept enligt ordination även om du inte har ont, för smärtan kommer smygande när bedövningen släpper.

Det är viktigt att du berättar för operatören vilka mediciner du inte tål. Du får receptet elektroniskt via ”e-recept” och kan gå in på vilket apotek som helst för att lösa ut detta. Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin innan du börjar få ont.

Du får i första hand Citodon som smärtlindring. Skulle detta inte ge tillräcklig lindring kontakta operatören. Citodon är ett läkemedel som har god effekt på smärta men risk finns för tillvänjning. Du bör därför ta de så kort tid som möjligt efter operationen. Oftast räcker det med några dagar upptill en vecka. Du får inte köra bil om du tar denna medicin.

Träning

Immobilisering (att axeln hålls stilla) kan resultera i ökad smärta och stelhet. Har senan sytts fast igen så använder du mitella 4-6 veckor efter operationen. Du måste också träna med fysioterapeut/sjukgymnast och viktigast av allt, träna hemma. Fysioterapi/sjukgymnastik och egenträning bör du komma igång med när såret är helt torrt (efter 1 vecka). Din fysioterapeut/sjukgymnast visar hur du kan träna själv. En bristande träning kan ge sammanväxningar och stelhet. Mitellan tar du av under träningen. Du får räkna med att rehabiliteringen efter operationen tar 8-12 veckor, men det är inte ovanligt att rehabiliteringen tar längre tid. Under din sjukskrivningstid behöver du träna 5-10 minuter, 3-4 ggr/dag.

Sjukskrivning och återbesök

Sjukskrivningstiden är beroende av vilket sorts arbete du har och om det är höger eller vänster axel som opererats. Kontorsarbete går ibland bra efter 4-8 veckor. Har du ett arbete med många tunga arbetsmoment kan det vara svårt att belasta axeln de första 4 månaderna. Normalt blir du sjukskriven 2-3 månader heltid och 1 månad halvtid efter operation.
Du kallas till ett återbesök 3 månader efter operationen. Kontroll sker även av din sjukgymnast enligt remiss.

Träningsprogram

Har du inte fått ett inlogg till sjukgymnastik-appen? Be din sjukgymnast om ett inlog så att du alltid har din träning nära dig.

KONTAKT

Mottagningen
08-566 400 00 (val 1)

FRÅGOR OCH SVAR

Vi har samlat ihop några av de vanligaste frågorna och svaren här.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.