Kvalitet genom specialisering

Det ska kännas tryggt att komma till oss på GHP Ortho Center Stockholm.

Vi bedriver endast planerad ortopedisk vård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med symtom på luftvägsinfektion, hosta eller feber.

Vi håller vår verksamhet öppen och som patient är du välkommen på din inbokade tid till mottagning och operation.

Då vi vill minimera alla risker så råder besöksförbud på vårdavdelningen och ber medföljande till mottagningen att stanna utanför.

Om du har minsta symtom på infektion såsom hosta, snuva, feber eller varit sjuk senaste 2 dagarna så kontakta oss på tel. 08-566 400 00 (val 1) för att komma till mottagningen eller på mail stockholm@orthocenter.se, alternativt till avdelningen på tel. 08-566 400 03 eller 076-46640 07 (OBS, akutnummer - ring detta nummer i sista hand) så bokar vi om din tid. Ring även 1177 för rådgivning angående dina symtom.

Det kommer finnas alternativ som telefon, videobesök eller ombokning till fysiskt besök när du är frisk.

Välkommen till oss!

Descutandusch

Duschinstruktion inför din operation

För att minska riskerna för infektion i operationssåret skall du vid tre tillfällen före operationen tvätta hela kroppen och håret med det bakteriedödande hudrengöringsmedlet Descutan®. Descutan® är receptfritt och finns att köpa på apotek. Fråga efter Descutan® hemtvättpack som innehåller allt du behöver för två duschningar. Tvättsvampar till tredje duschen får du på avdelningen.

Dagen före operation (på morgonen)

 1. Ta av klocka, ringar och andra smycken innan dusch.
 2. Duscha hela kroppen inklusive håret med vatten. Stäng av duschen.
 3. Tvätta håret med tvållösningen i påsen. OBS! Använd inte Descutan® i hörselgången, fetvadd kan rekommenderas. Undvik kontakt med ögonen.
 4. Öppna svampförpackningen och fyll på med vatten för att fukta svampen.
 5. Tvätta ansiktet (var noga kring näsan), tvätta överkroppen (var särskilt noga med armhålor och navel), tvätta underkroppen, benen och fötterna (var särskilt noga med könsorgan och ljumskar).
 6. Skölj av hela kroppen med vatten. Stäng av duschen.
 7. Tag ny svampförpackning och tvållösning och upprepa hela tvättningen av håret och kroppen från steg 3 till 6 ytterligare en gång.
 8. Torka kroppen med en ren handduk. Smörj inte in dig med hudkräm.
 9. Tag på rena kläder.

Dagen före operation (på kvällen innan du lägger dig):

 1. Om du sover på avdelningen kvällen före operationen görs duschen där, enligt ovanstående duschinstruktion steg 1 till 9.
 2. Om du sover hemma, byt till rena sängkläder. Följ ovanstående duschinstruktion från steg 1 till 9.

Operationsdagen

 1. Tredje och sista duschen ska ALLTID göras på vårdavdelningen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.