Kvalitet genom specialisering

Löwenströmska sjukhuset

På Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby bedriver Ortho Center Stockholm sin operationsverksamhet. Vi utför ledplastikoperationer i knä och höft, samt opererar skador i mjukdelar och leder i axlar och knän.

Mottagningen

Till mottagningen kan du komma för läkarbesök, inskrivningssamtal och sårkontroll. På mottagningen är det Lotta, Cattis och Mia som arbetar. Hit kan du ringa om du önskar att boka tid för läkarbesök, önskar förnyade recept eller har frågor inför och efter din operation.

Operationsplaneringen

På operationsplaneringen träffar du Marcelle, Ylva eller Ditte, som alla tre är leg. Sjuksköterska. De hjälper dig med all planering och praktisk information inför din operation.

Avdelning 7

Ortho Centers vårdavdelning har 28 vårdplatser samt en uppvakningssal för patienter som ska genomgå en ledplastikoperation i höft- eller knäled. Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och fysioterapeuter/sjukgymnaster.

Ankomst till avdelningen
Du kommer till avdelningen den tid som finns angiven på kallelsen. En sjuksköterska tar emot dig och visar dig till ditt rum. På rummet finns låsbar garderob, men smycken och värdesaker förvaras bäst hemma. Sjuksköterskan och du sitter ner för ett inskrivningssamtal och du får information om avdelningens rutiner och de praktiska förberedelserna inför din operation, såsom duschning, klädsel och mediciner.

Måltider
Från kl. 24 natten till din operation får du varken äta eller dricka något – du ska fasta. Meddela eventuella födoämnesallergier till sjuksköterska vid ankomst till avdelningen.

Mobiltelefon och dator
Det är tillåtet att använda mobiltelefon och medhavd dator på avdelningen, även på uppvakningssalen. Vänligen sätt din telefon i ljudlöst läge så att ingen störs och ta med egna hörlurar för uppspelning av musik/media samt för att kunna använda den radio som finns vid varje sängplats. Du har fri tillgång till avdelningens WiFi.

Fotografering är inte tillåten.

På grund av allergier är inga blommor eller starka dofter tillåtna på avdelningen.

Besökstider på avdelningen är tisdag-fredag kl. 13.00 - 18.00. Observera att inga besök är tillåtna på uppvakningssalen.

Operation

Till operationsavdelningen kommer du när det är dags för din operation. Vi har 3 operationssalar där vi utför både ledplastikoperationer och skador som kan uppstå i mjukdelar och leder i samband med olycksfall eller vid långvarig belastning. På operationsavdelningen arbetar specialistläkare inom ortopedi samt anestesiologi, operationssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor samt undersköterskor.

Du som opereras under dagoperation kommer till operationsavdelningens uppvakningssal, som ligger i anslutning till operationsavdelningen, innan och efter ditt ingrepp.

KONTAKT

Mottagningen
08-566 400 00 (val 1)

Vårdavdelning plan 7
08-566 400 03 

OPERATIONSPLANERING

Leg. Sjuksköterska Marcelle
Telefon: 08-566 400 86
Telefontid: må-to 9-10 och 13-15, fr 9-10
marcelle.broumana@orthocenter.se

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.