Om oss

Ortho Center Stockholm AB är ett privatägt vårdföretag som varit verksamt på Löwenströmska sjukhuset sedan 1997. Vi är auktoriserade för Vårdval Stockholm.

Verksamheten är idag fokuserad på ortopedisk verksamhet med inriktning på höft- och knäledsplastiker, och vi är idag en av de största vårdgivarna i Sverige inom detta område.

Totalt är vi drygt 70 anställda uppdelade på mottagning, vårdavdelning samt operation. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Löwenströmska sjukhuset.

Sedan i maj 2022 är Ortho Center Stockholm en del av vårdkoncernen Capio.

Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget.

 

Löwenströmska sjukhuset

På Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby bedriver Ortho Center Stockholm sin operationsverksamhet. Om du har problem med höftartros Länk till annan webbplats. eller knäartros Länk till annan webbplats. och behöver en ledprotes utför vi operationen här. Är du nyfiken på att få veta mer om våra olika behandlingar? Läs mer här!

 

Mottagningen

Till mottagningen kan du komma för läkarbesök, inskrivningssamtal och sårkontroll. På mottagningen är det Lotta, Cattis och Mia som arbetar. Hit kan du ringa om du önskar att boka tid för läkarbesök, önskar förnyade recept eller har frågor inför och efter din operation.

Operationsplaneringen

På operationsplaneringen träffar du Marcelle eller Ylva, som båda är leg. Sjuksköterskor. De hjälper dig med all planering och praktisk information inför din operation.

Avdelning 7

Ortho Centers vårdavdelning har 28 vårdplatser samt en uppvakningssal för patienter som ska genomgå en ledplastikoperation i höft- eller knäled. Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och fysioterapeuter/sjukgymnaster.

Ankomst till avdelningen
Du kommer till avdelningen den tid som finns angiven på kallelsen. En sjuksköterska tar emot dig och visar dig till ditt rum. På rummet finns låsbar garderob, men smycken och värdesaker förvaras bäst hemma. Sjuksköterskan och du sitter ner för ett inskrivningssamtal och du får information om avdelningens rutiner och de praktiska förberedelserna inför din operation, såsom dusch, klädsel och mediciner.

Måltider
Från kl. 24 natten till din operation får du varken äta eller dricka något – du ska fasta. Meddela eventuella födoämnesallergier till sjuksköterska vid ankomst till avdelningen.

Mobiltelefon och dator
Det är tillåtet att använda mobiltelefon och medhavd dator på avdelningen, även på uppvakningssalen. Vänligen sätt din telefon i ljudlöst läge så att ingen störs och ta med egna hörlurar för uppspelning av musik/media samt för att kunna använda den radio som finns vid varje sängplats. Du har fri tillgång till avdelningens WiFi. TV finns i gemensamt dagrum men inte på patientrummen.

Fotografering är inte tillåten.

På grund av allergier är inga blommor eller starka dofter tillåtna på avdelningen.

Operation

Till operationsavdelningen kommer du när det är dags för din operation. Vi har 2 operationssalar där vi utför ledplastikoperationer. På operationsavdelningen arbetar specialistläkare inom ortopedi samt anestesiologi, operationssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor samt undersköterskor.

Våra medarbetare


Våra medarbetare är det viktigaste vi har
Idag är vi ca 60 personer som jobbar på Capio Ortho Center Stockholm.

KONTAKT

Tveka inte att kontakta oss vid behov.

KARRIÄR

Vill du bli en av oss?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.